Odlingssäsongen närmar sig!

Ljusare dagar, solen som tittar fram, ljummare vårvindar – det närmar sig odlingssäsong! Är du sugen på att sticka fingrarna i jorden igen så börjar det bli dags. Vi listar nedan några saker att tänka på;

  • För grönsaker som exempelvis chili, paprika, tomat & gurka  är det hög tid för förkultivering. Dessa hinner inte utvecklas under vår korta sommar, men med förkultivering får de ett försprång.
  • Vill du skörda vitlök senare i sommar? Då är det dags att plantera den nu för skörd i sensommar! Köp sättlök och tryck ned varje klyfta ca 5 cm ned i marken. Glöm inte att vattna!
  • Ge jordgubbslandet en uppfräschning! Rensa bort vissna blad och döda växtdelar, så får de nya bladen plats att växa upp.
  • Rensa bort ogräs och får mindre att rensa framöver. Ju tidigare du rensar, desto mindre behöver du rensa senare i sommar. Ogräs som är ettåriga sprids genom att de sätter frö – så dra upp dem så fort som möjligt! 

      
Sedan ska du ju såklart ha någonstans att odla! Pallkragar i all ära, men ibland vill man ha något snyggare. Varför inte odlingslådor i metall? Vi har odlingslådor i två olika storlekar och i två olika modeller; trekanter eller fyrkanter. Dessutom finns de både i galvat och rostig corten!

Just nu erbjuder vi dessutom 25% rabatt på våra odlingslådor (gäller så långt lagret räcker). 

Odlingslåda i galvat utförande
Rektangulär odlingslåda i galvat utförande.
Rostig odlingslåda i trekantig form
Trekantig odlingslåda i rostig corten.
Anlägg din alldeles egna odlingshörna i trädgården.
Rostig corten blir riktigt snyggt mot det gröna i trädgården!