Om våra material

Hem » Om våra material

Varmgalvanisering

Varmgalvanisering är ett rostskydd, som uppstår genom att man doppar järn i smält zink. Järnet får då en korrosionsbeständig yta. Varmförzinkat material ger ett mycket bra rostskydd, dock kan det förekomma mindre fläckar, rinningar och missfärgningar som uppstått vid galvningsprocessen. Dessa har ingen inverkan på rostskyddet, men materialets finish kan alltså inte jämföras med en lackad yta. När materialet är nygalvaniserat får det en blank yta, men med tiden mattas ytan av.

 

Corten

Cortenplåt är ett material med antikorrosiva egenskaper. Det innebär att plåten rostar mycket långsammare än vanlig obehandlad plåt. Cortenplåten börjar att rosta, men processen stannar sedan upp och plåten får ett jämnt och skyddade lager av rost. Därför kan man säga att cortenplåtens yta blir dess egna rostskydd. När cortenplåten levereras från oss är den alltså inte rostig, utan får sin rostiga yta först efter en tid utomhus. 

 

Lackerade produkter

Våra lackerade produkter är lackade med en väderbeständig pulverlack i polyester för utomhusbruk. Vi erbjuder två olika standardkulörer; svart (RAL 9005) och vit (RAL 9010). Produkterna har alltid ett rostskydd under lacken.

Det finns inga produkter