Pressmeddelande: Småländsk tradition får nytt liv i spaljé Röshult

Den gamla småländska traditionen med stengärdsgårdar får nytt liv i senaste produktnyheten från Wernamo Design. Ett designsamarbete mellan formgivaren Johanna Strand och Wernamo Design ledde fram till spaljén Röshult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spaljé Röshult har tagits fram med inspiration från de gamla småländska stengärdsgårdarna. Spaljén är framtagen i metall och blir ett utmärkt stöd för klätterväxter att slingra sig uppför. Samtidigt är Röshult lika snygg som en utsmyckning på antingen husfasaden eller som avskärmning i trädgården. Spaljén kan fästas direkt på husväggen, på stolpar ute i trädgården eller hängas i vajer – valet är fritt! Spaljé Röshult är framtagen i samarbete med formgivaren Johanna Strand. Såhär säger hon själv om tanken bakom designen;

– I vårt småländska landskap finns det stengärdsgårdar som ramar in och skapar naturliga rumsligheter i symbios med omgivningen. Dessa vackra stenmurar från förr berättar om hur vi levde och verkade kring beteshagarna. Med inspiration från stengärdsgårdarna med dess matematiska mystik och hantverk bestående av en rad av stenar staplade på varandra, har jag skapat en uppdaterad stengärdsgård. Med dessa moduler i stålplåt med ett laserskuret grafiskt mönster av en stenmur kan man skapa sina egna rumsligheter i trädgården.

Spaljé Röshult finns i två stycken utföranden, grått samt trögrostande corten, och är helt underhållsfri. Den finns att beställa påwww.wernamodesign.se och kostar 1999 kronor.