Om oss, våra mål och framtidsvisioner

Vi har hela din trädgård i fokus, i allt från inramning med staket och altanräcke, till snygga kanter på rabatterna. Genom att använda tåliga material och smarta lösningar för enkel montering skapar vi möjlighet för dig att njuta av din trädgård.

Hållbar och lokalt producerad design

Wernamo Design ligger i Värnamo mitt i Småland, en trakt som präglas av långa traditioner av järnframställning, metallbearbetning och god design. Till våra produkter används robusta och hållbara material, som säkrar produkter att njuta av under många år. De tillverkas lokalt i Gnosjöregionen, vilket är något vi är väldigt stolta över. År 2020 flyttade vi in i nybyggda lokaler i Värnamo, där vårt stora lager kommer kunna möjliggöra ännu snabbare och säkrare leveranser hem till dig och din trädgård.

Hur det började för oss på Wernamo Design

Det första fröet till Wernamo Design såddes år 2010. Patrik Skillfeldt byggde om sin altan och ville ha ett snyggt räcke som inte krävde något underhåll. Att hitta det visade sig bli lättare sagt än gjort. Tillsammans med Magnus Larsson gav han sig ut på en räckesjakt, som slutade med att de byggde ett eget räcke i metall. Någonstans där föddes idén om att sälja staket, räcken och andra underhållsfria produkter som förenklar arbetet i trädgården. Tillsammans startade de Wernamo Design, tog metallen in i trädgårdarna och myntade ord som rabattkant och trädring. Idag har vi ett brett utbud av produkter, som alla är skapade utifrån tanken att de ska förgylla och förenkla trädgårdsarbetet.

Från inkubatorsföretag till framgångssaga

Årets företagare 2022 – en utmärkelse från Företagarna – visar att vår idé om unika, underhållsfria och smarta trädgårdsprodukter är ett lyckat koncept som är här för att stanna.