1. Trädet kommer att må bättre

  Ett träd mår allra bäst om det är öppen jord runt stammen. Om du låter gräset växa intill stammen kommer det att ta åt sig av den näring och det vatten som trädet behöver för att kunna växa. Med en trädring håller du jorden kring stammen fri från gräs!

 2. Du slipper rensa ogräs

  Så du har gräsfritt runt stammen? Bra! Problemet är bara att det antagligen kommer växa in gräs och ogräs igen. En trädring förhindrar detta och gör att du slipper det tråkiga ogräsrensandet.

 1. Trädstammen skyddas mot skador

  När det är dags att klippa gräsmattan är det lätt hänt att råka stöta emot stammen på ett träd med gräsklipparen. Är det ett nyplanterat träd kan skadorna bli förödande för trädet. Detta problem är enkelt löst med en trädring, som med sin uppstickande plåtkant blir ett skydd för trädet.

 1. Du förenklar för robotgräsklipparen

  Med en trädring gör du arbetet lättare för robotgräsklipparen. Du slipper att gräva ned slingor kring träden, genom att låta trädringen sticka upp en bit och på så sätt låta roboten studsa mot den. Ett andra alternativ är att sätta trädringen i nivå med gräsmattan och låta roboten gå över den.

 2. Du ger din trädgård ett snyggt intryck

  Förutom de praktiska fördelarna med en trädring, så finns det även en estetisk. Det blir nämligen väldigt snyggt med en trädring! Din trädgård kommer att ge ett prydligt och stilrent intryck.


  Våra trädringar finns i färgerna svart, galvat och corten samt i tre olika storlekar; liten, mellan och stor. Det finns också en högre variant.

  En trädring ger trädet en fin inramning och trädgården ger ett stilrent intryck.

  Den höga trädringen är 19 cm hög och är en av årets produktnyheter.

  En trädring skyddar trädets stam mot gräsklipparen. Här i härligt rostig corten!

  Ett alternativ är att montera trädringen i samma höjd som gräsmattan och låta robotgräsklipparen gå över den.