Hej.

Jag heter Cecilia Tidstrand, är trädgårdsarkitekt och driver form&flora trädgårdsdesign i Viken. I mitt företag hjälper jag människor med design och planering av hela eller delar av trädgårdar. Jag arbetar även med konsultation och trädgårdsstyling. Under våren kommer du att hitta mig som gästbloggare här på Wernamo Designs hemsida.

Jag kommer att guida DIG genom de första, grundläggande stegen för att skapa sin drömträdgård. Hur man börjar, vad man bör tänka på, tips kring design, färg, form etc.

formoflora_tre

När jag möter mina kunder ber jag dem alltid att börja fundera över två saker – sina DRÖMMAR och vilka FUNKTIONER de vill ha i sin trädgård/hur de vill använda sin trädgård.

Tänk igenom vad just DU drömmer om, vilken känsla du vill känna i din trädgård. En trädgård är en plats där man ska må bra och vill vara, en plats där man kan koppla av och njuta, en vacker och harmonisk plats. Vad detta innebär är olika från person till person och beroende av vilka behov man har.

Kanske drömmer du om en stilla plats i skuggan till ljudet av porlande vatten och vajande gräs, en frodig köksträdgård full av läckra frukter och grönsaker, en trädgård med hemliga vrår och plats för barnens lek, eller prunkande perennrabatter? Behöver du fler umgängesytor, en snygg och funktionell förvaring av sopkärl, mer insynskydd, plats för torkvinda eller kanske en bättre fungerande entré?

Detta är exempel på drömmar och funktioner. Ett tips är att skriva en önskelista där man konkretiserar och sätter ord på sina drömmar och sina tankar kring hur man vill använda sin trädgård. Att samla på sig inspirerande bilder är också ett utmärkt sätt.

Nu har du fått en första litet glimt av hur man kan tänka när man ska sätta i gång med sin trädgård. Nästa inlägg kommer att handla om PLATSENS SJÄL, tomtens förutsättningar, jordmån, klimat, omgivning, husets stil, vad som fungerar/inte fungerar i dagsläget mm.

VARMT VÄLKOMMEN till form&flora!

/Cecilia Tidstrand

www.formochfloratradgard.se

www.facebook.com/formochfloratradgard.se

instagram: @formochfloratradgard