Guide: Att tänka på vid köp av träreglar

Våra stolpar kombineras med träreglar, 45×45 mm. Dessa kallas ofta för 2 tums träreglar i vardagsspråk. Men vad är viktigt att tänka på vid köp av träreglar? Nedan listar vi några tips!

  • Kontrollmät virket
    Se till att kontrollmäta virket innan du köper det! Virke som är tryckimpregnerat sväller nämligen när det är nytryckt och därför finns risken att virket kan vara tjockare är 45×45 mm. Eftersom hålen i stolparna är 47×47 mm är det viktigt att dimensionen på virket är rätt och håller sig runt cirka 45×45 mm.
  • Välj rakt virke
    Träreglar har en viss tendens att krokna. Därför är det viktigt att du försöker välja ut så raka och kvistfria reglar som möjligt. Detta kommer att underlätta för dig vid monteringen samtidigt som du får ett bättre slutresultat.
  • Undvik blött virke
    Försök att se till att virket är någorlunda torrt när du monterar det. Blött virke sväller och därför kan det bli svårare för dig att trä det genom hålen.

Hur många meter träreglar behövs?

För att räkna ut antalet träreglar som behövs multiplicerar du antal meter på din staketsträcka med antalet hål i den stolpe du valt. Vi rekommenderar dig att du köper 10% extra, då det lätt kan bli spill.