Vad tänker du på när du hör julpynt och julfint? Gröna kransar, ljusslingor, röda äpplen och säckväv? Har du något annat typ av julpynt som är tradition eller ger nostalgiska känslor? Vi är många som plockar fram julpyntet några veckor innan jul, kanske redan till första advent? Julen har verkligen något magiskt över sig och det som är absolut viktigast är kanske ändå belysningen. Den mörka vintern gör oss lite extra trötta och då är harmonisk och rogivande belysning det som kan pigga upp oss lite extra. 

Ackompanjera belysning med med gröna växter

Tomtar och granar i all ära, men belysningen är A och O för att du ska få den där härliga julkänslan. Att använda sig av gröna växter som tål frost och kyla, exempelvis gran och murgröna, är enkelt och ger ett otroligt mysigt välkomnande när familjen kommer på besök över julen – och inte minst för dig själv som varje dag kan välkomnas med julstämning och mysbelysning. Hos oss på Wernamo Design hittar ni produkter från vår populära serie Plant Box som passar utmärkt att plantera i även under vinterhalvåret. Kombinera med en LED-slinga så lovar vi att du inte blir missnöjd. Med tillbehör som hjul kan du flytta runt lådorna på uteplatsen, altanen eller på din uppfart. Med rätt belysning får du en levande och inbjudande trädgård även under de mörka timmarna på dygnet. Det både piggar upp dig, grannarna och eventuella gäster. Dessutom, genom att plantera redan så får du en grönare trädgård tidigare till våren.

Ljuseveka – passar lika bra inomhus som utomhus

Hos oss hittar du också en produkt som garanterat kommer skapa julstämning hemma hos dig – nämligen vår unika ljusstake Ljuseveka med en imponerande höjd på 160 centimeter. Det varmvita skenet från de energisnåla LED-lamporna på Ljuseveka är både behagligt för ögonen, rogivande för själen och ekonomiskt för plånboken. Ljusstaken drar endast 4,2 W. Det betyder att vid ett elpris på 2 kronor per kilowattimme kostar det cirka 6 kronor att ha den tänd dygnet runt i 30 dagar. Placera ljusstaken på uteplatsen för att skapa ett extra rum eller varför inte mitt på gårdsplan – den gör sig lika fin på lite avstånd som på nära håll. Det som är fiffigt med Ljuseveka är att den passar lika bra inomhus som utomhus. Tänk dig den här stora ljusstaken framför ett stort glasparti i vardagsrummet eller på en inglasad altan. Ljuseveka, med sin tidlösa design, passar in i nästan alla inredningsstilar. Det fungerar lika bra till skandinavisk minimalism, den industriella stilen och japandi som till lantligt inredda hem och bohemisk inredningsstil. Ljuseveka har designats med tunga fotplattor för att den ska stå stadigt på marken, men har också hål i fotplattan om du skulle vilja fästa den i marken/golvet.

Enkel montering och smidig förvaring

Att montera Ljuseveka och våra produkter från Plant Box-serien är enkelt och smidigt. Ljuset från Ljuseveka är dimbart, så du kan bestämma själv hur starkt den ska lysa, och sladdarna ligger väl dolda – stilrent och snyggt. Man kanske kan tro att Ljuseveka är svår och otymplig att förvara under sommarhalvåret? Att den tar mycket plats där den står förvarad? Men nej, när den mörka tiden på året är över och så är Ljuseveka smidig att fälla ihop för att sedan förvara i medföljande kartong i exempelvis förrådet, garaget eller på vinden. Här kan den stå och vänta på nästa säsong av svensk vinter och mörker. Och tack vare att våra produkter håller hög kvalité kan Ljuseveka bringa julstämning år efter år – efter år. 

Du hittar både Plant Box och Ljuseveka i vår webbshop. Vi har flera inspirationsbilder där du kan försöka klura ut vilken färg, av de som finns, som passar in just hemma hos dig. Både när det gäller Ljuseveka och Plant Box går det att beställa hem ett färgprov för en mindre kostnad. Har du några frågor eller funderingar kring våra produkter är du välkommen att kontakta oss.

Lämna ett svar