Plant Box – flexibelt system med slimmat formspråk


Årets stora produktnyhet som vi med stolthet presenterade tidigare i våras är Plant Box.
I detta blogginlägg ger vi dig en närmare presentation av det smarta systemet Plant Box.
      

som att bygga lego – fast för vuxna

Plant Box är ett system som består av olika sidor och bottnar. Det fina med Plant Box är att alla delar kan kombineras med varandra – lite som att bygga lego med andra ord! Plant Box kommer med oändliga möjligheter och du kommer garanterat hitta en lösning som passar dina behov. Använd Plant Box som en kruka vid entrén, som en klassisk odlingslåda i trädgården eller som planteringskärl fylld med fina växter. På altandäcket kan Plant Box användas som rumsavskiljare och med höga växter blir Plant Box ett utmärkt insynsskydd.

I Plant Box-familjen hittar vi 13 färdiga modeller att välja mellan. Dessa är uppdelade i serierna Kub, Odling & Flex. Skulle du vilja ha andra mått eller formationer är du alltid välkommen att kontakta oss, så ser vi efter om vi kan möta dina behov utifrån de fasta mått vi har att utgå från.

 

MED PLANT BOX HAR INGA DETALJER LÄMNATS ÅT SLUMPEN


Inga synliga skruvar

Plant Box karaktäriseras av ett slimmat och modernt formspråk. Tack vare att boxarna inte har några synliga skruvar får boxarna raka linjer och snygga, diskreta skarvar. I överkant är boxarna dubbelbockade vilket ger boxen ett snyggt avslut och dessutom extra stabilitet.


Dolda hjul under boxen
Bottnarna på våra Plant Boxar har dräneringshål och de kan även fås med hjul som tillval. Hjulen blir dolda under boxen och ger en svävande känsla, samtidigt som det blir enkelt att flytta runt boxen på din uteplats vid exempelvis städning.


Enkel montering
Plant Box levereras i platta paket – men var inte orolig, monteringen sker mycket enkelt med medföljande skruv och mutter! Ska flera sidor kopplas samman används dessutom förstärkande stag. Att Plant Box kommer i platta paket dig dessutom en lägre fraktavgift och boxarna blir lättare att hantera innan de hamnar på plats.

TRE STILSÄKRA FÄRGER

Klassisk mattsvart
Svart är alltid ett säkert kort! Svart är en klassisk färg som passar i de flesta miljöer och omgivningar. Det fina med svart är att du antingen kan låta den sticka ut eller smälta in – helt efter dina val. Vårt svarta lack är en matt strukturlack som får en härlig känsla.

Funktionell cortenlack
Många älskar rostig corten mot grön växtlighet! Tyvärr råkar man lätt ut för fula fläckar efter att rostvatten runnit från cortenkrukor och missfärgat underlaget. Med vår cortenlack slipper du bekymret och dessutom slipper du vänta på att boxen ska få sin rostiga färg.

Modern sand
Sand är en färg som under de senaste åren har varit trendig interiört, men nu ser vi den smyga sig in allt oftare även i utemiljö! Vår sandfärg har enligt oss den perfekta nyansen – en modern gråaktig beige som uppfattas som mjuk och dämpad.

TIPS NÄR DU PLANTERAR I DIN PLANT BOX

Eftersom botten har hål för dränering, rekommenderar vi dig att alltid täcka botten med en täckduk. Detta för att minimera risken att jord rinner ut genom dräneringshålen. För att få bästa möjliga dränering bör du även fylla cirka en tredjedel av boxen med lecakulor. Om du planterar växter som är köldkänsliga kan det även vara en god idé att klä boxens insidor med 20 mm frigolit för att säkra upp mot frost. Det allra bästa tipset vi kan ge dig vid plantering är dock att kontakta en växtexpert som kan ge dig råd kring de växter du tänkt plantera.