Ett vanligt förekommande problem i trädgårdar är ogräs som växer in mot trädstammar och buskar. Wernamo Design erbjuder trädringar som förhindrar detta och förenklar underhållet. Numera kan trädringarna även beställas i det populära materialet cortenplåt.

I trädgården kan det vara svårt att hålla rent från ogräs under och kring buskar och träd. Gräs växer lätt in mot trädets stam eller så är det svårt att komma åt med gräsklipparen. En trädring från Wernamo Design ger de bästa förutsättningarna för att förenkla underhållet och minska skötseln.

Trädringen består utav en rundvalsad plåt som är delad i två eller tre delar beroende på storlek. Trädringen sätts enkelt ihop genom att halvorna skruvas samman. Den smarta lösningen gör alltså att trädringen kan sättas både kring nyplanterade och befintliga träd.

Fördelarna med en trädring är många. Utöver att ge trädgården ett snyggt lyft underlättar trädringen skötseln på flera olika sätt. Den förhindrar inväxning av gräs som annars lätt tar för sig av den näring och det vatten som trädet behöver. Trädringen förenklar också gräsklippningen och skyddar trädets stam mot skador. För den som har en robotgräsklippare i trädgården är trädringen nästan ett måste! Sätt trädringen i nivå med gräsmattan och låt gräsklipparen gå över den, eller låt den sticka upp en bit och slipp att gräva ned slinga kring träden.

Hos Wernamo Design kan trädringen beställas i tre olika storlekar; 60, 78 och 110 cm. Den är 10 cm hög och finns i galvaniserad plåt, svartlackerad plåt och cortenplåt. Trädringen i cortenplåt är en av vårens nyheter hos Wernamo Design. Cortenplåt är trögrostande och ger en snygg rostig yta.