Rostigt rätt med cortenplåt i trädgården

Under flera år har cortenplåt smugit sig in i allt fler trädgårdar, och varför det har blivit ett så populärt material är inte svårt att förstå. Den rostbruna färgen möter grönskan på ett vackert sätt och bryter av snyggt i trädgården. Den rostiga ytan gör sig i de flesta trädgårdar och matchar såväl modern som lantlig stil. Dessutom får plåten en vacker patina som sedan står sig och inte förändras nämnvärt av väder och vind.

Rabattkant i cortenplåt
Rabattkanter i corten som sammanfogats till en rund rabatt.
Rabattkant av cortenplåt
Rabattkant i 2 mm corten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Men hur skiljer sig då cortenplåt från vanlig obehandlad plåt? Jo, till skillnad från vanlig plåt har cortenplåt antikorrosiva egenskaper. Det innebär att plåten rostar mycket långsammare än obehandlad plåt. Cortenplåten rostar till en början, men processen stannar sedan upp och plåten får ett jämnt och skyddade lager av rost. Därför kan man säga att cortenplåtens yta blir dess egna rostskydd.

Hos oss på Wernamo Design hittar du flera produkter som gör att du kan haka på trenden med corten i trädgården. Rama in rabatter och träd med rabattkanter eller trädringar. Förenkla gräsklippningen med ett trädgaller. Eller varför inte anlägga en egen odlingshörna i trädgården där du leker med form och färg med hjälp av våra odlingslådor?

Rostig odlingslåda i trekantig form
Trekantig odlingslåda.
odlingslador_corten_lag
Odlingslådor i corten är ett snyggare alternativ till odling i pallkragar.
Trädgaller i cortenplåt
Trädgaller underlättar gräsklippningen.
Trädring i cortenplåt
Trädring i cortenplåt.