Den bästa tiden på året – är det nu? Solen värmer, blommorna blommar och ledigheten står för dörren – allt känns lite lättare. Med många sommardagar framför dig är det dags att göra uteplatsen och altanen stämningsfull och mysig. Läs vidare och ta del av våra tips för att göra ditt utrymme redo för säsongen.

Med Ribbstaket Borgen skapar du en avskild och inbjudande oas runt poolen, fri från insyn.

Avskärma din uteplats

Du kan skapa avskilda rum i trädgården genom av dela upp den. Ett enkelt sätt är att ta hjälp av staket eller altanräcken. Ribbstaket Borgen har täta, stående träribbor och fungerar därför perfekt när du vill ha skydd mot insyn eller skärma av uteplatsen, till exempel vid poolen eller i trädgårdar som ligger tätt. Stolparna finns i tre olika höjder vilket gör att du kan anpassa ditt staket efter behov.

Vårt pergolasystem Pergola Flex bidrar också till att skapa ett stämningsfullt utrymme. Kärnan i systemet är våra slimmade men kraftfulla beslag, som kombineras med trästolpar från din lokala bygghandel. Med Pergola Flex kan du anpassa höjd, längd, bredd och färg efter dina specifika behov, och bygga pergolan i flera olika formationer. Beslagen kan fästas både i vägg och markunderlag, vilket ger dig stor flexibilitet i designen. Om du önskar ribbväggar till din pergola, erbjuder vi beslag för träreglar. Du väljer själv avståndet mellan reglarna för att kontrollera hur mycket skugga eller insyn du vill ha. För dig som föredrar solsegel som taklösning, finns även beslag anpassade för att enkelt fästa och förankra en segelduk.

Du kan också använda Plant Box med växter för att dela av utrymmen – en enkel lösning för att snabbt kunna anpassa din trädgård efter olika behov och säsonger.

Skapa ett mysigt rum i trädgården med Pergola Flex! Välj till exempel en väggmonterad pergola till
din terass.

Plant Box – dekorera uteplatsen med växter

Ingenting gör uteplatsen redo för sommaren så mycket som blommor och växter. Plantera härliga pelargoner, begonias, dahlior och andra sommarblommor som du älskar. Varför inte skapa ett litet jordgubbsland eller en köksträdgård som gör dig självförsörjande på härlig sallad, tomater eller potatis? Populära Plant Box finns i färdiga modeller eller kan anpassas efter dina behov och önskemål. Deras flexibla design gör att de kan användas som kruka, odlingslåda, planteringskärl, insynsskydd eller rumsavdelare. Välj mellan fyra snygga färger – svart, sand, industriell galv eller populära cortenlack.

Skapa ordningssamma och böljande rabatter med rabattkanter.

Rabattkanter – snyggt och praktiskt

Våra rabattkanter håller inte bara dina planteringar prydligt på plats, utan de ger också en klar avgränsning som förhöjer trädgårdens övergripande utseende. Oavsett om du föredrar raka, moderna linjer eller mjuka, böljande kurvor, kan rabattkanter anpassas för att passa din trädgård. De underlättar även trädgårdsarbetet genom att förhindra att ogräs och skadedjur invaderar dina rabatter. Dessutom skapar de en tydlig gräns mellan olika områden i trädgården, vilket bidrar till en mer organiserad och harmonisk utomhusmiljö. Våra rabattkanter finns i flera utföranden och färger. Upptäck också våra trädringar eller vår planteringsring för den runda rabatten.

Ljuskällor är ett enkelt sätt att skapa en mysig atmosfär utomhus.

Inred med belysning

Belysningen är minst lika viktig ute som inne när det gäller att skapa en trivsam och inbjudande atmosfär. Genom att använda olika ljuskällor kan du enkelt höja stämningen och förvandla din utomhusmiljö till en magisk plats. Sprid ut ljuskällorna strategiskt runt om i trädgården för att skapa ett ombonat och välkomnande intryck. Kombinera markbelysning, vägglampor och dekorativa ljusslingor för att framhäva olika delar av trädgården och skapa ett mjukt, inbjudande sken. Med rätt belysning kan du förlänga tiden du spenderar ute, samtidigt som du skapar en säker och vacker miljö som du kan njuta av året runt.

Sköna dynor och kuddar gör att uteplatsen känns inbjudande.

Var generös med textilier

För att skapa en inomhuskänsla utomhus kan du använda mjuka inslag som mattor, kuddar och plädar på din uteplats. Genom att mixtra med textilier i olika mönster och färger kan du ge din uteplats en personlig och inbjudande atmosfär. Välj en utematta som tål att ligga ute hela sommaren och som enkelt kan torkas av. Kuddar och plädar kan du förvara i en låda på uteplatsen eller ta med dig in när de inte används.

Att skapa mysiga utrymmen utomhus är ett fantastiskt sätt att njuta av sommaren till fullo. Genom att avskärma uteplatsen, dekorera med växter, använda rabattkanter, inreda med belysning och vara generös med textilier kan du förvandla din trädgård till en personlig och inbjudande oas. Ta vara på de långa, ljusa dagarna och skapa en stämningsfull miljö där du kan koppla av och umgås med nära och kära.

Upptäck vårt breda sortiment på vår hemsida och hitta allt du behöver för att göra din uteplats redo för sommaren. Med våra produkter kan du skapa en utomhusmiljö som är både funktionell och vacker, perfekt för att skapa minnesvärda stunder i många år framöver!