När du tittar ut genom fönstret på din trädgård, hur känns det att se den förändras med årstiderna? Tänk dig att varje blick ger dig en ny uppsättning färger, texturer och känslor, oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter. Här är din guide för att skapa en trädgård som är full av liv och skönhet genom alla årstiderna.

Växter som gör skillnad

Våren: Den första känslan av värme efter en lång vinter är oförglömlig. När snön smälter, börjar marken visa tecken på liv igen. Välj perenner som krokusar och påskliljor som kommer tillbaka varje år. För extra textur, lägg till några fjädergräs eller prydnadsgräs.

Sommaren: Det är hög tid att skapa en exploderande färgpalett. Med växter som dagliljor, rosor och solhatt blir trädgården ett vackert konstverk. Glöm inte att vattna regelbundet!

Hösten: Många förbiser höstens potential. Förutom de traditionella lönnarna, tänk på att plantera höstasters, prydnadskål och guldaster för sena säsongens blomning.

Vintern: Vinterträdgården behöver inte vara trist. Tänk struktur och färg. Bärbuskar, som rönnbär, ger en färgklick i snön. Vintergröna växter som buxbom och idegran erbjuder också struktur i en annars sovande trädgård.

Ribbstaket Borgen som elegant bakgrund till en stilren Plant Box. Snyggt tycker vi!

Många förbiser höstens potential. Förutom de traditionella lönnarna, tänk på att plantera höstasters, prydnadskål och guldaster för sena säsongens blomning.

Produkter från Wernamo Design som passar året runt

Plant Box: Ett användbart planteringskärl. Under våren och sommaren kan den fyllas med somriga blommor och grönskande grönsaker. Under höst och vinter kan den till vintergröna växter, dekorationspumpor och belysning.

Nydala: Skapa en tidlös och stilfull gräns för din trädgård. Den kan fungera som skydd mot vilda djur eller som stöd för klätterväxter.

Ribbstaket Borgen: Kombinerar både funktion och skönhet. Borgen är inte bara ett staket, det är en inbjudan till din trädgård. Medan den skyddar mot oönskade besök, ger den också plats för dina klätterväxter att frodas.

Planteringsring: Din trädgårds lilla hemlighet! Perfekt för att framhäva enskilda växter eller blommor, ge dem ett särskilt utrymme där de verkligen kan glänsa. Under varmare månader kan den vara hem åt en färgglad blomma och när kylan sätter in, varför inte plantera en liten gran eller dekorera med festlig belysning? Det är en lekfull och samtidigt elegant detalj som ger din trädgård en extra touch av kreativitet året runt!

Lite mer tankar och tips från oss!

Sätt en grund: Innan du börjar plantera, se till att din jord är i bästa möjliga skick. Tänk på att kompostera och förbättra jordens dränering där det behövs.

Vattenkälla: Om du har plats, överväg att lägga till en liten damm eller bäck. Inte bara kommer detta att dra till sig vilda djur, det ger också en lugnande bakgrundsljud.

Genom att följa dessa rekommendationer, kommer din trädgård att skina genom alla årstider. Med rätt verktyg, planering och lite kärlek kan du skapa en trädgård som är lika levande i december som den är i juni. Vill du ha mer tips och inspiration så kika på alla våra produkter från oss på Wernamo Design. Våra produkter är tidlösa, smarta och underhållsfria.