Tre tips för en grönare gräsmatta

Robotring

Kubbturneringar, fikapauser, fotbollsmatcher… Oavsett vad som händer på gräsmattan så önskar sig de allra flesta en härligt grön och tät gräsmatta att borra ned tårna i. Nedan ger vi dig tre enkla tips som tar dig närmare drömgräsmattan!

1. Gödsla regelbundet

Gräsmattan behöver näring, så glöm inte bort att gödsla! Gödsla minst tre gånger under säsongen. En tumregel kan vara att gödsla en gång under tidig vår, sommar och höst.

2. Klipp gräset ofta

Ju oftare du klipper din gräsmatta, ju tätare kommer den att bli. Klippningen gör att gräsets växtkraft stimuleras och oönskat ogräs kommer att ha svårare att klara sig.

3. Ta kampen mot mossan!

Genom regelbunden klippning och gödsling ger du mossan automatiskt en match. Detta eftersom gräset snart kommer att ta över. Undvik dock att försöka kratta bort mossan, det snarare sprider den!

Vill du dessutom steppa upp din gräsmatta ännu ett steg så har vi produkterna för dig! Varför inte förgylla med den med både snygga och praktiska produkter? Vad sägs om exempelvis vår robotring som underlättar för dig vid gräsklippning?