Kan ni känna det? Att vi är mitt i vår härliga svenska sommar? Och med solens allt varmare strålar känner alla vi trädgårdsfantaster att det börjar pirra i fingrarna, eller hur? Det är dags att damma av spaden, dra på sig trädgårdshandskarna och kasta oss ut i grönskan. Men vad ska vi satsa på i år, och hur ska vi tänka för att få till det där lilla extra? Här kommer fem tips som vi tror kan lyfta din trädgård – och din sommar – till max.

Plant Box – din trädgårds hemliga vapen

Det första vi ska dyka ner i är trenden att skapa tydliga ’rum’ i trädgården. Finns det ett bättre sätt att göra det än med Plant Box? Dessa underhållsfria planteringskärl kan du fylla med precis vad du vill. Kanske några trendiga höga gräs, färgglada sommarblommor eller doftande örter? Plötsligt har du skapat ett litet utomhusrum som andas sommarhäng. Dessa eleganta krukor blir inte bara ett snyggt blickfång, utan skapar också små mysiga hörnor för avkoppling, samtal och skratt under sommarens varma kvällar.

Ribbstaket Borgen – staket med stil

Att använda staket för att rama in och strukturera trädgården är en trend vi älskar! Vårt nya Ribbstaket Borgen är inte bara snyggt, det är dessutom busenkelt att sätta upp. Med sin minimalistiska stil passar det perfekt in i de flesta trädgårdar, oavsett om du gillar det moderna eller det mer traditionella. Och visst sa vi att stolparna är underhållsfria? Luta dig tillbaka och bara njut av ditt snygga, krångelfria staket.

Ge uteplatsen ett lyft med gröna växter – vi lovar att det gör skillnad.
Plant Box passar lika bra till gröna växter som till somriga blommor.
Borgen – ett riktigt trendigt ribbstaket som fungerar både som vind- och insynsskydd. Visst älskar vi det?

”Dessa eleganta krukor blir inte bara ett snyggt blickfång, utan skapar också små mysiga hörnor för avkoppling, samtal och skratt under sommarens varma kvällar.”

Rabattkanter – ordning och reda, fast på det roliga sättet

Nästa trend att hålla koll på är struktur. Trädgårdar kan lätt bli lite väl vildvuxna, men med hjälp av våra stiliga rabattkanter kan du få ordning och reda i ett nafs. Tydliga avgränsningar hjälper dig att definiera dina blomsterrabatter och gräsytor, och skapar en prydlig och inbjudande känsla. Kanske vill du ha en rund rabatt för rosorna? Kolla då in våra fina planteringsringar. Eller kanske drömmer du om att ha en lång rabatt för dina favoritgrönsaker – eller en hel köksträdgård? Med rabattkanter är det bara fantasin som sätter gränser!

Altanräcken – säkerhet och stil i skön förening

Vad vore en altan utan ett altanräcke? Inte särskilt säker, och definitivt inte lika snygg. Därför är anpassningsbara altanräcken något vi absolut vill rekommendera. Våra modeller Nydala och Drömminge låter dig justera höjden precis som du vill, så att du kan skapa just den atmosfär du drömmer om. Och låt oss inte glömma att staketstolparna också är helt underhållsfria! Med andra ord, mindre tid på underhåll, mer tid till att njuta av solnedgången med ett glas kallt i handen. Och om du råkar ha en pool? Vi har tänkt på det också! Vårt altanräcke Herrestad är godkänt som poolstaket och är faktiskt helt underhållsfritt. Säkerhet och stil i skön förening.

Trädgården som en del av hemmet

Sist men inte minst, låt oss prata om synen på trädgården som en förlängning av hemmet. Den här trenden är kanske mer av en filosofi än en faktisk trend, men den är oerhört viktig för att skapa en känsla av harmoni och sammanhang. Färgval, inredning och utformning av din trädgård bör spegla din personliga stil. Vill du ha en rustik känsla inomhus? Fortsätt då med samma tema utomhus! Älskar du starka färger och exotiska växter inomhus? Låt trädgården bli en fortsättning på det. Vare sig det gäller blomval i dina Plant Box eller färgen och stilen på ditt Ribbstaket Borgen, allt spelar roll för att skapa en inbjudande atmosfär.

Sådär, nu har du koll på årets hetaste trädgårdstrender och fått våra bästa tips för en behaglig sommar. Det är bara att rulla upp ärmarna och sätta igång. Och glöm inte, trädgårdsarbete handlar inte bara om att följa trender – det handlar om att skapa en plats där du trivs. Så gör ditt, och gör det med kärlek.

Allt du behöver till sommarens mysigaste häng

Behöver du mer inspiration eller är du sugen på att kika på våra produkter? På vår webbplats hittar du allt du behöver för att göra din trädgård till sommarens mysigaste häng. Lycka till med din trädgårdsplanering – vi ses i grönskan!